Jonas Eriksson dömer EM i sommar!

Det är med stor stolthet som EDK kan förkunna att Sverige blir representerat i sommarens EM även på domarsidan! Jonas Eriksson har idag officiellt tagits ut bland de 12 domare som kommer att döma EM i Polen / Ukraina nästa sommar. Otroligt kul för Jonas men också för svenskt domareskap som fortsatt alltså håller hög internationell klass!

Vi är mycket glada och stolta inom EDK. Detta är verkligen inget som lottas ut. Jonas har varit under lupp och granskats hårt speciellt det senaste året. Det han med team presterat ute i Europeiska toppmatcher, tar honom och hans team till något av de största en fotbollsdomare kan uppleva! Härligt att Svenska domare kan vara med på denna nivån. Och än en gång Grattis Jonas och svenskt domarskap!

För första gången någonsin kommer EM att dömas med extra assisterande domare.

Resterande teammedlemmar kommer att offentliggöras i samband med vinterkursen (se nedan).

Samtliga domare i EM:
Cüneyt Çakır (TUR)
Jonas Eriksson (SWE)
Viktor Kassai (HUN)
Bjorn Kuipers (NED)
Stéphane Lannoy (FRA)
Pedro Proença (POR)
Nicola Rizzoli (ITA)
Damir Skomina (SVN)
Wolfgang Stark (GER)
Craig Thomson (SCO)
Carlos Velasco Carballo (ESP)
Howard Webb (ENG)

Endast fjärdedomare:
Marcin Borski (POL)
Tom Harald Hagen (NOR)
Pavel Královec (CZE)
Viktor Shvetsov (UKR)

Domarnas förberedelser inför EM kommer att innefatta ett antal kurser och träningsaktiviteter:

• 30 Januari till 2 Februari – UEFA’s vinterkurs där domarna kommer att få tekniska instruktioner samt träningsprogram att följa fram till turneringens start.

• 30 April till 3 Maj – Domarna träffas för en förberedande workshop i Warszawa. De kommer träna tillsammans på den träningsanläggning som kommer att bli deras bas under turneringen. De kommer också att genomgå fysiska tester och återigen gå igenom de tekniska instruktioner som redan delats ut.

• 4 Juni – Domareteamen ankommer till Warszawa för turneringen.

Läs mer här.