Pressrelease

Elitdomareklubben i Fotboll (EDK) har för 43:e året i följd utsett årets ledare och årets spelare i den svenska elitfotbollen. EDK delar ut priset till den ledare och spelare som under året gjort de bästa insatserna för att stödja domarrollen. Årets ledare 2019 har tilldelats Rikard Norling, AIK, och Årets spelare 2019 har tilldelats Marcus Danielsson, Djurgårdens IF.

Årets Ledare: Rikard Norling

Rikard väljer gång på gång att fokusera på sin egen och sitt eget lags insats, snarare än att fokusera på domaren. Genom att så tydligt fokusera på de egna prestationerna snarare än domarens eventuella misstag bidrar Rikard till en förbättrad arbetsmiljö för oss domare. Rikard uppträder allt som oftast värdigt och med stor respekt för domarens roll. Detta gör att Rikard Norling utses till årets ledare 2019.

Årets spelare: Marcus Danielsson

 

Marcus har haft en framgångsrik säsong i sitt klubblag och haft stor del i sitt lags framgångar under året. Marcus besitter egenskaper som gör att han bland med- och motspelare sprider ett lugn på plan och tillsammans med sitt respektfulla uppträdande gentemot oss domare bidrar han till en positiv arbetsmiljö för domarkåren. Detta gör honom till en värdig vinnare 2019.

 

Årets domarvän: Janne Sjöberg

Priset till Årets domarvän delas ut till en person som under året utmärkt sig på ett positivt, trevligt och professionellt bemötande av domarkåren. Utmärkelsen ”Årets domarvän” 2019 går i år till Janne Sjöberg, Hammarby IF.

 

 

Utmärkelserna delas ut i samband med helgens match; Djurgården – Örebro, samt nästa helg AIK – Sundsvall.

 

Share Now

Related Post