Elitdomareklubbens årliga pris

Pressrelease

Elitdomareklubben i Fotboll (EDK) har för 42:e året i följd utsett årets ledare och årets spelare i den svenska elitfotbollen. EDK delar ut priset till den ledare och spelare som under året gjort de bästa insatserna för att stödja domarrollen. Årets ledare 2018 har tilldelats Jimmy Thelin, IF Elfsborg och Årets spelare 2018 har tilldelats Tobias Hysén, IFK Göteborg.

Årets Ledare: Jimmy Thelin

Som ny tränare i IF Elfsborg har Jimmy genom sitt fokus på egna lagets prestation bidragit en bra arbetsmiljö för domarna. I så väl medgång som motgång behåller han lugnet och förblir alltid saklig. Det i kombination med stor visad respekt för domarna är Jimmy Thelin årets ledare 2018.

 

Årets spelare: Tobias Hysén

Tobias har under flera år visat sig vara en spelare som trots mycket passion och engagemang på plan uppträder på ett professionellt och respektfullt sätt mot oss domare. Hans förmåga att fokusera på sin egen och sitt eget lags prestation snarare än på oss domare gör honom till en värdig vinnare 2018.

 

 

 

 

 

 

 

Årets domarvän: Lasse Eriksson

Priset till Årets domarvän delas ut till en person som under året utmärkt sig på ett positivt, trevligt och professionellt bemötande av domarkåren. Utmärkelsen ”Årets domarvän” 2018 går i år till Lasse Eriksson, IK Sirius FK.

 

 

Utmärkelserna delas ut i samband med helgens matcher; IF Elfsborg – IF Brommapojkarna och IFK Göteborg – Malmö FF.