EDK’s pris 2017

 

Elitdomareklubben i Fotboll (EDK) har för 41:e året i följd utsett årets ledare och årets spelare i den svenska elitfotbollen. EDK delar ut priset till den ledare och spelare som under året gjort de bästa insatserna för att stödja domarrollen. Årets ledare 2017 har tilldelats Özcan Melkemichel, Djurgårdens IF och Årets spelare 2017 har tilldelats Henok Goitom, AIK.

Årets Ledare: Özcan Melkemichel

Özkan är en stark karaktär som under året kombinerat sin medryckande passion och engagemang för fotbollen med att samtidigt visa en mycket god respekt för domarrollen. En uppskattad ledare både på och utanför fotbollsplanen.

Årets spelare: Henok Goitom

Genom sin klokhet och professionella inställning har Henok bidragit stort under året till en bättre arbetsmiljö för domaren. En spelare som sprider lugn och fotbollsglädje omkring sig, och därmed en mycket värdig pristagare 2017.

Årets domarvän: Anders Ruda

Priset till Årets domarvän delas ut till en person som under året utmärkt sig på ett positivt, trevligt och professionellt bemötande av domarkåren. Utmärkelsen ”Årets domarvän” 2017 går i år till Anders Ruda, GIF Sundsvall.

Utmärkelserna delas ut i samband med matcherna Djurgårdens IF – Jönköping Södra, AIK – IFK Göteborg och GIF Sundsvall – Hammarby IF.