Team Eriksson på nytt spännade uppdrag i Kina

Jonas Eriksson, Daniel Wärnmark och Mathias Klasenius väntar på sin stora utmaning. Den rutinerade domartrion blir de första utländska domarna någonsin att döma en match i den kinesiska superligan.

– Det är en ära att få chansen att döma i Kina. Att få se och uppleva det här kommer inte av sig själv. Vi strävar för att hela tiden bli bättre och att hela tiden utvecklas, säger Daniel Wärnmark som tillsammans med sina kollegor redan är på plats i Kina.

På lördag blir de historiska när de dömer toppmötet mellan Tianjin Quanjian och Shandong Luneng.

Det kommer att bli en oerhört viktig match för alla inblandade eftersom det är i den sista platsen till nästa års Champions League som står på spel. Nykomlingen Tianjin Qanjian, som ligger fyra, tar emot femman Shandong Luneng och seger är troligtvis ett måste för bägge lagen om inte gapet upp till tabelltrean Hebei China Fortune ska bli för stort med bara tre matcher kvar. Det kommer bli en profilstark tillställning där tränarna Fabio Cannavaro och Felix Magath ställs emot varandra, och på planen finns bland annat belgaren Axel Witsel och brassen Alexandre Pato i hemmalaget och italienske anfallaren Graziano Pellè i bortalaget. För Tony Chaprons del blir det Carlos Tevez Shanghai Shenhua hemma mot Tianjin Teda i en för tabellen troligtvis ganska betydelselös match.

Avsparken mellan Tianjin Quanjian och Shandong Luneng går lördag 13:35 svensk tid.

Share Now

Related Post