EM-teamet klart

UEFA har nu offentliggjort namnen på hela det svenska domarteamet som ska åka till Frankrike i sommar, och det blev en väntad uppställning:
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna, f.1974
Assisterande domare: Mathias Klasenius, Örebro, f.1975
Assisterande domare: Daniel Wärnmark, Knivsta, f.1974
Extradomare: Stefan Johannesson, Stocksund, f.1971
Extradomare: Markus Strömbergsson, Gävle, f.1975
Reserv på hemmaplan: Mohammed Culum, Malmö, f.1980
”-Det är naturligtvis kul att hela teamet är uttaget nu och att vi kan blicka framåt tillsammans” säger Jonas Eriksson när vi får tag i honom.
”-Modernt domarskap handlar mycket om kommunikation och samarbete, och det här är grabbar som jag känner mig oerhört trygg med. Vi har jobbat tillsammans i Europa sedan 2013 och det finns faktiskt inga extradomare i EM som har så stor erfarenhet som just Stefan & Markus. Nu handlar det om att fortsätta prestera på hög nivå både i Sverige och utomlands för att få med sig en skön känsla till Frankrike när vi åker dit. När vi väl är på plats kommer det handla om små marginaler både för lagen och för oss domare, men det känns bara inspirerande och roligt i nuläget.” 

Närmast på agendan för teamet står vårens slutspel i Champions League och Europa League, men redan i april kommer de åka till domarlägret utanför Paris för att utföra tester.

”-Exakt”, säger Mathias Klasenius som även han känner tillförsikt inför EM.  
”-Vi åker till Frankrike en vecka i april för att genomföra diverse löptester och ha både teoretiska och praktiska genomgångar. Därefter har vi samling igen på campen i början av juni i god tid innan premiärmatchen sparkas igång 10 juni.
”-Det var kanske ingen överraskning när beskedet kom nu från UEFA att jag är uttagen, men jag är grymt stolt och glad över att få döma ett EM till. Jag har höga förväntningar på oss och längtar redan efter att få åka dit med de andra. Det kommer bli en månad full med skratt, spänning, massa glädje och lite prestationsångest!”, säger Mathias.

Teamets ålderman Stefan Johannesson fyller i:
”-EM är ett av världens största sportevenemang och det är egentligen helt otroligt att lilla Sverige lyckas få med ett domarteam ännu en gång. Ett kvitto på att svenskt domarskap står sig starkt i konkurrensen och att UEFA tror mycket på oss.”

Elitdomareklubben gratulerar alla sex domare och vi ser fram emot att följa teamet under våren och sommaren.
Share Now

Related Post