Årets Spelare & Årets Ledare 2013

Elitdomareklubben i Fotboll (EDK) har för 37:e året i följd utsett årets ledare och årets spelare i den svenska elitfotbollen. EDK delar ut priset till den ledare och spelare som under året gjort de bästa insatserna för att stödja domarrollen. Årets ledare 2013 har tilldelats Roberth Björknesjö, IF Brommapojkarna och Årets spelare 2013 har tilldelats Suleyman Sleyman, Syrianska FC.

Årets ledare: Roberth Björknesjö, IF Brommapojkarna

med följande motivering: En engagerad och medryckande ledare som sprider positiv energi långt utanför egna klubblagets färger. Björknesjö har alltid nära till skratt och har under säsongen – i både med- och motgång – visat god förståelse för domarrollen.

 

Årets spelare: Suleyman Sleyman, Syrianska FC

med följande motivering: En synnerligen ödmjuk och respektfull person som är ett utmärkt föredöme för andra spelare. Trots sportsliga motgångar under året har lagkapten Sleyman uppträtt lika gentlemannamässigt som brukligt, både gentemot domarkår såsom motspelare.

Utmärkelserna kommer att delas ut i samband med matcherna IF Brommapojkarna – AIK, 26/10 respektive Syrianska FC – Åtvidabergs FF, 27/10.

Det är första gången som någon representant för IF Brommapojkarna tilldelas ledarpriset. Jon Persson tilldelades spelarpriset 2009 som spelare för IF Brommapojkarna.

För Syrianska FC är det första gången, någon representant för dem, tilldelas någon av priserna.

Förra årets pristagare var Mikael Stahre, IFK Göteborg respektive Mattias Lindström, Helsingborgs IF.

EDK har sedan 2011 även instiftat en ny utmärkelse, ”Årets domarvän”. Utmärkelsen går i år till Sverker Eliasson, sedan många år tillbaka populär materialförvaltare hos Helsingborgs IF.

/ Elitdomareklubben i fotboll